Янаки Стоилов: Нужни са още промени в кабинета
Янаки Стоилов: Нужни са още промени в кабинета / netinfo

Хората от лявото крило в БСП трябва да са най-удовлетворени от промените, които настъпиха в управлението, но остава открит най-големият въпрос за провеждането на политиката оттук нататък. Така коментира извършените промени в кабинета Янаки Стоилов, депутат от БСП и един от основателите на лявото крило в БСП в интервю за предаването “Дарик кафе” на Дарик радио.

Стоилов каза, че са необходими още промени в кабинета и допълни: “Ако промените в правителството не засегнат всички партии от коалицията, това ще създаде впечатление, че критерият за тяхното извършване не е един и същ, защото ако говорим за проблеми някъде в управлението или пък злоупотреби, те могат да бъдат открити и в други сектори”.

Янаки Стоилов се обяви за рязък завой наляво в политиката на БСП, но изрази съжаление, че този въпрос не е бил в центъра на дискусиите. Според него е ясно е, че ако през втората година на мандата тройната коалиция, и най-вече БСП, не покаже своя ангажимент към социалната политика, то провалът на следващите избори е сигурен.

Според него не всички са разбрали добре резултатите от изборите, защото от тях основно бе оценен само популизмът. “Голяма част от нашите избиратели не ни благодариха на изборите за евродепутати”, подчерта червеният депутат и добави, че правилното разчитане на тези сигнали показва неудовлетворението на хората от социалната политика и злоупотребата с властта, която продължава още от предишните управления.