/ iStock/Getty Images
Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от потребителите на Дома за стари хора в Русе, съобщиха от Областна администрация.

Пети смъртен случай в дом за възрастни „Възраждане“ в Русе

Жената е изписана от отделението по инфекциозни болести на УМБАЛ „Канев” на 8 август, след два отрицателни резултата от PCR изследване в два последователни дни.
Тя е настанена в Кризисен център „Каритас”, където ще бъдат преместени и други възрастни хора от дома след изписването им от лечебните заведения.

Днес, след два отрицателни PCR теста ще бъдат дехоспитализирани още трима потребители на дома: мъж на 82-годишна възраст и две жени, съответно на 77 и 84 години.

Четвърта жертва на COVID-19 в Дома за стари хора „Възраждане“ в Русе

Оздравели и с предстоящо днес изписване са и двама души от персонала на дома за стари хора „Възраждане“. Регионалната здравна инспекция в Русе и Областният оперативен щаб ежедневно следят ситуацията с разпространението на COVID-19 в областта, а медицинският персонал на двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“, както и на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков - Русе“ полагат всички необходими грижи за хоспитализираните пациенти.