/ БГНЕС
Младежът мята банкноти от по 500 евро, изведоха го, влязъл с бадж на пресата
Провокатор, замаскиран като репортер, успя да проникне в правната комисия в Народното събрание, докато депутатите изслушваха главния прокурор. Мъжът размахваше нависоко банкноти от 500 евро и след реакцията на самия Гешев, ги хвърли към главния прокурор.

Младежът влязъл в парламента с бадж, на който пише "прес", и се е представил като репортер на "Неновините". Няма потвърдена информация дали е активист на ДБ, но по същото време пред Народното събрание имаше и протестна акция на Христо Иванов и "Да, БГ".

 "Разбрах, че някакъв господин размахва някакви евро зад мен. Да ги остави на масата, за да не се измори и да хване мускулна треска", пръв реагира  Гешев.

провокатор
БГНЕС

правна комисия провокатор от ДБ
БГНЕС

"Това показва нивото на политическа култура и на реалните цели на хората, които седят зад определени процеси в България", добави той. Той призова младежа да се изкаже, но авторът на протестната акция започна да крещи, докато го извеждаха от залата. След извеждането на младежа, който вкара пърформанс в заседанието на правната комисия, Гешев призна, че все пак му е било забавно.

"Надявам се, че обективните журналисти ще отразят обективно това събитие. Не разчитам на тези, които питаят обич към прокуратурата, но беше забавно", каза Гешев.

Можеше и пистолет да внесе, погледна на ситуацията с шеговит ъгъл главният прокурор.

Не е ясно как от НСО не са успели да предотвратят провокацията и дали предстои проверка по случая.

правна комисия провокатор от ДБ
БГНЕС