Проверяват случай на заключено дете в дом „Таню войвода” в Асеновград
Проверяват случай на заключено дете в дом „Таню войвода” в Асеновград / снимка: DarikNews.bg, Пловдив

Втори скандален случай в дома за деца в Асеновград „Таню войвода”. 4-годишно дете е било заключено принудително в едно от спалните помещения. Открила го е директорката на дома Весела Симеонова, която е сезирала полицията, Държавната агенция за закрила на детето и кмета на града, потвърдиха за Дарик от полицията.

Детето, което е с психични проблеми, е би заключено в неделя от две служителки на дома. Те ще бъдат разпитани във вторник. Специална комисия ще провери на място поредния скандален.

Това е втори инцидент в социалното заведение. Преди четири месеца три момичета от дома  подадоха жалба в прокуратурата, че са били заключвани в изолатора и срещу директорката бе повдигнато обвинение. Според запознати има вероятност директорката на дома Весела Симеонова умишлено да е натопила двете служителки, тъй като те свидетелстваха срещу нея в съда.

Три момичета на възраст 13-14 години, настанени в дома за деца в Асеновград „Таню войвода”, обвиниха възпитателите си и директора в системно налаган тормоз. Пред съдия малолетните разказали, че са били заключвани в медицинския изолатор в продължение на седем дни. Проверка на общинска комисия обаче не установи нарушения в дома. От държавната Агенция за закрила на детето поискаха Весела Симеонова да бъде дисциплинарно уволнена тогава.