Протестиращите са готови на радикални действия за 10-ти януари
Протестиращите са готови на радикални действия за 10-ти януари / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Радикални действия обмислят протестиращите за 10-ти януари. Има вероятност да се повторят събитията от 1997-ма година. Хората от антиправителствените протести в Пловдив са готови да се включат в планирания за петък протест пред парламента. Те са категорични, че в Пловдив вече няма какво да се прави и отиват да подкрепят протестните акции в София.

Народът в Пловдив е заспал дълбок летаргичен сън, заявиха познатите лица от протестите пред Дарик. Вече са проведени разговори за подкрепа с присъствие от страна на българи в чужбина. Всяка една протегната ръка за подкрепа е добре дошла, но с активно присъствие, заяви Петър Ничев. Според него моралната подкрепа няма ефект при загражденията.

Ранобудните студенти от Пловдив също ще подкрепят протеста, но не са сред организаторите, каза в ефира на Дарик студентът Павел Начев. Те също очакват подкрепа от студенти в европейските градове.

Изглежда, че българите в чужбина мислят по-аналитично за ситуацията в страната ни, а в България преобладава отчаянието, каза Ничев. Ранобудните студенти от Пловдив участват във формирането на работни групи, които да формират създаването на кръгли маси с експерти.

Други новини от Пловдив