Демонстрациите срещу Националната стратегия за защита на детето продължават. След като вчера имаше акция пред Министерския съвет, днес десетки протестиращи  от Благоевград блокираха за кратко кръговото между Е-79 и АМ "Струма", предаде БГНЕС.

Пореден масов протест срещу Стратегията за детето в столицата (ВИДЕО)

Те се събраха в 14 ч. на Полигона край Благоевград, в 14.30ч. направиха опит да блокират пеш Е-79, след като полицията ги спря в 15 ч. няколко автомобила отидоха до Благоевград, върнаха се и навлязоха в кръговото и въртяха в кръг с надути клаксони и трибагреници на страничните стъкла.
 

БГНЕС



Така движението в района на кръговото се задръсти. Полиция блокира кръговото, накараха водача на Ауди да излезе от кръстовището, отбиха го до полицейския бус и му записаха данните. На блокиралите кръговото ще бъдат съставени актове на базата на взетите им лични данни.
 

БГНЕС



След суматохата и пристигналите допълните полицейски сили, трафикът през кръговото бе възстановен, но движението по Е-79 в посока Благоевград бе спряно за 15-на минути а влизащите в града пренасочени по автомагистралата.
 

БГНЕС

БГНЕС