/ БГНЕС
Протест в защита на осъдените за смъртта на Чората полицаи в Благоевград
101491
Протест в защита на осъдените за смъртта на Чората полицаи в Благоевград
  • Протест в защита на осъдените за смъртта на Чората полицаи в Благоевград
Протест в защита на петимата полицаи, които получиха ефективни присъди за злополучната акция "Респект", при която преди 14 години почина Ангел Димитров-Чората, беше организиран в Благоевград.

БГНЕС

Митингът в подкрепа на униформените служители, които вече излежават 7-годишните си присъди в затвора в Бобовдол.
 
Осъдените по делото „Чората“ с обръщение от затвора: Полицаи сме, не сме убийци

Стотици жители на града се събраха снощи пред Съдебната палата, за да кажат, че българските полицаи не са убийци. В протеста се включиха колеги на осъдените полицаи, техни близки и роднини. На мястото беше и Валентин Попов, ръководител на синдикалната организация на служителите в МВР.

БГНЕС

Николай Хаджиев: Решението на съда по случая "Чората" е изненада за всички

Семействата на осъдените полицаи признаха, че решението на Върховния касационен съд за тях е било истинска изненада. По думите им всички очаквали оправдателни присъди. Те нарекоха осъдените полицаи "български мъченици", тъй като са в затвора без вината им да е доказана. Роднините определиха последното съдебно решение като "добре режисиран сценарий.

БГНЕС

Сега е времето, в което ние трябва да действаме и справедливостта да възтържествува. Полицаите не са убийци", заявиха хора, които се включиха в протеста. Според близките на осъдените полицаи адвокатите им подготвят официално искане за възобновяване на делото.

По 7 години затвор получиха петимата, обвинени за смъртта на Чората (ВИДЕО)

Според тях по време на съдебното производство са допуснати съществени процесуални нарушения и това е основание за ново разглеждане на делото.

БГНЕС

С протеста вчера стартира и подписка за съставяне на петиция за помилване на осъдените полицаи. Петицията ще бъде изпратена до вицепрезидента Илияна Йотова.