/ Dariknews.bg

"Решението на ВКС по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората бе изненада за всички нас. Осъдените петима полицаи са наши колеги. Това са български полицаи и всички ние преживяваме заедно с тях този труден момент.

Задържаха още един от петимата полицаи, осъдени за смъртта на Чората

Не бих искал да коментирам решението на съда, а и не е редно. Надявам се да се стигне до някакво решение. Така директорът на ОД МВР в Благоевград - старши комисар Николай Хаджиев, коментира присъдите по така нареченото дело "Чората".

Хаджиев отново подчерта, че няма да коментира решението на съда, но призна, че чисто морално подкрепя своите колеги. "Това са хора от системата и много е неприятно когато се стига до такъв край. Надявам се това да не е е края".

По 7 години затвор получиха петимата, обвинени за смъртта на Чората (ВИДЕО)

ОД на МВР в Благоевград също е страна по делото, тя също е осъдена по този случай. Юристите към момента се запознават с решението на на съда, за да се видят мотивите, как са разгледани доказателствата по делото, аз не съм виждал самото дело и  не знам какво се съдържа в кориците", допълни полицейският шеф.

Хаджиев призна, че решението на Върховния касационен съд, което прати за 7 години в затвора петимата полицаи, се отразява психически на служителите на областната дирекция.

Той не коментира дали задържаните по делото мъже в момента са в следствения арест на полицията или пък вече са приведени в затвора в Бобов дол, защото това е от компетенциите на служба "Охрана на съдебната власт". 

Един от осъдените за смъртта на Чората се предаде в полицията в Благоевград

Вчера Иво Иванов и Георги Калинков, осъдени за убийството на Ангел Димитров - Чората се предадоха в полицията на Благоевград. Преди дни се предадоха Борислав Механджийски и Мирослав Писов. Днес от Германия, където живее и работи, се очаква да пристигне Янко Граховски, за да влезе в затвора.

Преди дни Върховният касационен съд излезе с окончателно решение за присъдите по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората. Петимата полицаи са осъдени на по 7 години затвор. 

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 година при полицейската операция “Респект” в Благоевград.