Прокуратурата с обвинения срещу младежите, пребили 3-годишния Христо
Прокуратурата с обвинения срещу младежите, пребили 3-годишния Христо / снимка: БГНЕС

До края на деня Софийска градска прокуратура (СГП) ще привлече като обвиняеми за опит за убийство на малолетно лице извършителите на побоя над 3-годишното момченце в „Зона Б-19”. Те ще бъдат задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда.

От Софийската градска прокуратура съобщиха още, че двамата младежи все още не са дали показания по случая. Те все още не са разпитани и това предстои да се случи, заяви говорителят на Софийска градска прокуратура Павел Панов.

Въпреки че двамата младежи не са разпитани, според Панов, има достатъчно доказателства, че те са причинили тези травми на детето. Той обясни, че двамата извършители - Александър Донов и Патрик Първев, на по 18 години, са задържани за срок до 24 часа. Двамата нямат криминална регистрация.

Предстои да бъдат назначени експертизи, които да установят от кога са старите травми, които медиците са установили при прегледа на детето.

„От страна на прокуратурата ще бъдат положени абсолютно всички възможно усилия в най-кратки срокове да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства, довели до този тежък инцидент. Предстои да се проверят всички версии и да се разпитат всички лица, които имат отношение към настоящия случай. Заключението на експертизата ще каже точно каква е давността на нараняванията на детето и причиняването им”, съобщи Павел Панов.

Междувременно майка му, която този следобед се прибра от чужбина, присъства на оглед на апартамента, където е било пребито детето. Невена Велинска също даде показания пред разследващите по случая.