Проф. Асена Сербезова е едно от имената, за което се смята, че ще бъде номинацията за министър на здравеопазването в бъдещия кабинет.

"Не мога да потвърдя, защото не е факт. Предстои съгласуване с коалиционни партньори, трябва да бъде уважена тяхната воля", отговори самата тя на това предположение пред NOVA.

Относно това, какви промени трябва да се направят по отношение на пандемията и справянето с нея, тя каза: "Завъртяха се в пространството идеи за преструктуриране на лечебни заведения. Смятам, че към реализирането на тези идеи трябва да се пристъпва след внимателен анализ, внимателно слушане на всички заинтересовани страни, преценяване на рискове и ползи, какъв ефект ще бъде постигнат. Първите стъпки могат да се преценят, след като се видят какви действия са предприети досега и как са отразени те като резултати".

"Здравният министър трябва да поеме отговорност. Също така да обяснява решенията като търсен ефект. Когато променя дадена заповед, да обяснява защо я променя. Тази информация е дължима към обществото", смята още тя.
NOVA