"Продължаваме Промяната" осъзнава огромната важност на това да бъде съставено правителство, но няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС. Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Петър Куленски, заместник-председател на ПГ "Продължаваме Промяната" (ПП).

Куленски подчерта, че съставянето на правителство е важно с оглед на законите, които трябва да се приемат по Плана за възстановяване и устойчивост, както и за закона за държавния бюджет.

Костадин Костадинов: Няма да има правителство в този парламент

"Надяваме се да бъде съставено правителство, но както сме заявили, ние няма да подкрепим правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС и ще останем в опозиция", увери Куленски.

Относно разговорите с "БСП за България" Куленски коментира, че когато вторият мандат дойде при тях, ще бъде свикан Национален съвет на "Продължаваме Промяната", който ще вземе съответното решение. Депутатът припомни, че са обявили 16 приоритета, по които ще работят в този парламент.

"За нас е много важно да има бюджет за следващата година, така че очакваме служебното правителство да понесе отговорност и да внесе в Народното събрание такъв бюджет, по който ние да работим", добави депутатът. По думите на Куленски сред тези 16 приоритета са мерки за подпомагане на бизнеса и гражданите, както и борбата с корупцията, която е основен приоритет за ПП.


Иванов: Ако получим мандат, ще се опитаме да съставим правителство

На въпрос за обособяването на парламентарна комисия по конституционни въпроси, която би могла да се окаже "заден вход" за преминаване към президентска република, Куленски посочи, че от "Продължаваме Промяната" са заявили подкрепата си за конституционни промени. "Смятаме, че такива промени са наложителни, така че ние сме готови да отидем на разговори с останалите политически сили. Не смятаме, че форматът президентска република стои на дневен ред", каза депутатът.
БТА