Присъдата на Лазар Колев е справедлива, смята следователят по делото „Белнейски”
Присъдата на Лазар Колев е справедлива, смята следователят по делото „Белнейски” / снимки: DarikNews.bg, архив
Адвокат Иво Найденов
47372
Адвокат Иво Найденов
Следовател Веселин Мартински
Майката на сестрите Фани Белнейска
  • Адвокат Иво Найденов
  • Следовател Веселин Мартински
  • Майката на сестрите Фани Белнейска

Доволен съм от решението на Апелативния съд, така се потвърди нашата теза, че Лазар Колев е убиецът на Росица и Христина Белнейски. Това заяви за Дарик следователят по делото „Белнейски” Веселин Мартински.

По думите му, още преди делото да започне в Пловдив е смятал за неоснователни новите искания на адвокатите Марковски, тъй като ефектът от тях е само бавене на присъдата на Колев. Веселин Мартински подчерта за пореден път, че 31-годишният Колев сам е убил двете момичета, а вторият заподозрян, по който следствието работи, е изнасилил Христина, но не е участвал в убийството на сестрите.

Мартински отказа коментар за това докъде е стигнало разследването за втория заподозрян, за който има ДНК-материал. Той припомни, че разследването срещу Лазар Колев е започнало след изолирането на биологичен материал по телата на момичетата, което е доказало, че е имал физически контакт с тях. Затова, че Колев е убиецът на сестрите Белнейски сочат останалите доказателства събрани по делото, коментира Мартински.

Решението на пловдивските магистрати доказа, че Лазар Колев не е жертва на българското правосъдие, както защитата му се опита да убеди обществеността чрез медиите. Това коментира за Дарик адвокатът на семейство Белнейски Иво Найденов. Според него от позицията на бивш криминалист Лазар Колев е убил сам двете момичета, а е имал „помагач”. Вторият човек не е участвал само в изнасилването на Христина, каквато е тезата на прокуратурата, а и в убийството й, смята адвокат Найденов.

Присъдата на Лазар Колев е справедлива смята следователят по делото Белнейски
netinfo

Искам Лазар Колев, ако има съвест, цял живот да си задава въпроса защо го е направил. Присъдата напълно ме удовлетворява. Това каза пред Дарик Фани Белнейска, майка на двете убити момичета. По думите й е напълно нормално адвокатите на Колев да обжалват присъдата, но според нея 31-годишният мъж е убиецът на децата й.