Куче нападна и уби стопанина си в София. Случаят е от квартал „Христо Ботев”. Трагедията се разигра в сряда в следобедните часове. Жертвата е мъж на 48 години. Негови близки са открили тялото и извикали спешните медици. 

Съседите на загиналия мъж обясниха, че кучето е живеело свободно в двора на къщата му, но не е излизало навън, съобщи NOVA. 

„Почти никога не ме е лаело или нещо подобно”, обясни живеещ наблизо. „Прибирам се след 6 ч. вкъщи, защото ме е страх от кучето”, каза друг.

Глутница кучета нападна и уби жена в Долна Оряховица

Според природозащитника Явор Гечев причините за подобен инцидент могат да бъдат най-различни. Основната, смята той, е начинът, по който животното е отглеждано и дали целенасочено не е търсено агресивно поведение. „Липсата на култура на отглеждането на животните у нас е причината за подобни инциденти”, е мнението му.

Той обясни, че куче от породата питбул може да бъде закупено за „скандално ниска” цена от 150 - 200 лв. „В България животните се развъждат абсолютно безконтролно и се продават безконтролно”, обясни той и подчерта ключовата роля на контролните органи.