При скандали като този с Куйович си отиват правителства
При скандали като този с Куйович си отиват правителства / netinfo
При скандали в България като този с Куйович – си отиват цели правителства, да не говорим за отделни министри. Това коментира в „Денят” по Дарик Йордан Бакалов, председател на парламентарната група на ОДС.

Според него има смисъл от създаването на комисия, която да разследва скандала по издаване на фалшив паспорт на наркотрафиканта Будимир Куйович, защото така ще стане ясно дали има политически чадър над контрабандата с наркотици.

Според Бакалов има изтичане на класифицирана информация от МВР. Пред Дарик той заяви още: „След като тайните на държавата и оперативните способи могат така да се развяват спокойно и свободно от главния секретар на МВР, аз лично бих задал въпроса, кой от тук нататък ще спомага и ще подава сведения, при положение че неговият живот и животът на семейството няма да бъдат гарантирани, след като те ще бъдат осветлявани”.

По думите на Бакалов пред българската система за сигурност стои големият въпрос с реформирането на МВР. „Писна ми да се занимаваме с нереформираната система на МВР, която се използва за политически цели”, каза още Бакалов.

Според Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП и член на Градския съвет на БСП, вероятно общественото мнение по казуса е повлияло за идеята за подобна комисия. Той добави, че е скептично настроен по отношение на тази комисия.