/ iStock/Getty Images
При нощна акция от водите на язовир "Огоста" край Монтана са иззети хрилни мрежи на бракониер, който е системен нарушител на Закона за рибарство и аквакултури, съобщиха от клона на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Монтана, предава БТА.

Хванаха бракониер с мрежи и 185 килограма риба

Мрежите са конфискувани, а намерената в тях риба с общо тегло около 30 килограма е пусната във водите на язовира. Бракониерът е установен, но под прикритието на нощта е избягал с лодка във вътрешността на язовира, който се простира на голяма площ в землища на различни селища в района.

Спипаха бракониери на язовир край Омуртаг

Съвместно с полицията са предприети действия за издирването и довеждането му, обявиха от ИАРА в Монтана. От агенцията обявиха, че няма да допуснат около Никулден в Монтана да се търгува с уловена незаконно риба и ще пресекат опитите на бракониерите за трупане на бързи печалби около празника.

Бракониер от Монтана се опита да избяга

От там напомниха, че имат съдействието на полицията и много доброволчески организации на гражданите, които следят за бракониерски риболов в язовир "Огоста" и подават сигнали. Язовирът, който е вторият по големина у нас и на Балканите, е забранен за промишлен риболов и в него може да се лови само с въдица.
БТА