/ БГНЕС, архив
Журналистката сама помолила да напусне поста
Със свой указ държавният глава Румен Радев освободи днес Елена Йончева от длъжността секретар за връзки с медиите по нейна молба. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Йончева беше назначена на длъжността секретар за връзки с медиите с указ на президента на 21 януари. Тя се задържа на поста едва две седмици.

В края на януари пред NOVA журналистката коментира защо се е съгласила да започне работа в президентството. "Голям шанс е, че такъв човек стана президент на България. Част от нашето общество е отвратено и подозира, че политическата класа стои зад част от ограбването на държавата. Трябва да се появи човек, който да започне да разрива Авгиевите обори", заяви тогава Йончева. 

Иван Гарелов ще бъде медиен съветник в кабинета "Герджиков" (ВИДЕО)

По-рано днес президентът подписа укази, с които назначи съветници в своя екип.

Радев назначи Невин Осман-Йорданова на длъжността съветник по правни въпроси. Съветник по духовност и култура ще бъде Ирина Николова-Гъркова. Президентът назначи Даринка Владова на длъжността съветник по "Българската Коледа".
 
С други свои укази държавният глава назначава Георги Александров за съветник по младежта и спорта, а Илия Милушев за съветник по сигурност и отбрана.