Журналистът Иван Гарелов ще бъде част от правителствения пресцентър. Той ще бъде медиен съветник в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

"Не се наложи да ме уговаря дълго. Имам отношение към него и усилията на президента. Всичко това е в тон с моите разбирания и гражданската ми позиция", потвърди пред NOVA Гарелов.

"Огнян Герджиков е човек на словото и трудно някой може да го моделира. Може би у нас част от журналистите нямат чувство за хумор и невинаги го разбират. Предполагам, че той ще запази тази си същност", заяви още журналистът.

Новият директор на правителствената пресслужба на служебния кабинет на премиера Огнян Герджиков е Мария Цанкова, дългогодишен журналист в БНР и Дарик радио.

Тя заемаше тази длъжност и по време на служебния кабинет на Стефан Софиянски в периода март-май 1997 г.

Последното предаване на Иван Гарелов беше в ТВ7 заедно с Елена Йончева, която стана прессекретар на президента Румен Радев.

В последните години бившият водещ на "Панорама" по БНТ се занимава и с политически пиар. Преди години работеше за НДСВ, откъде започна и политическият път на служебния премиер Герджиков.