Президентът Румен Радев ще обяви в понеделник датата, на която ще свика новото Народно събрание. Това обяви самият държавен глава след като посети учебния център на Сухопътни войски „Тюлбе“ в Казанлък.

Бойко Борисов няма да е премиер, постави условие, за да има кабинет

Президентът отново отправи апел за по-голямо разбирателство между партиите.

"Аз очаквам от изявления да се премине към диалог между политическите сили. От тях зависи кога и какво управление ще имаме. Ще обявя в понеделник кога ще свикам Народното събрание", заяви Румен Радев.

По-рано лидерът на ГЕРБ, които спечелиха изборите 2 в 1 обяви, че партията е готова на преговори, но ще настоява бъдещият премиер да е от тяхната партия. Самият Бойко Борисов няма да е кандидат за поста, но излъчва преговорен екип с цел експертно правителство.

"Отваряме вратата за създаване на войски с безпилотни системи. Без тях не можем да мислим за съвременни операции. Те са евтини и модерни, имат голям ефект. Започваме да готвим хора за тях. Закупуването на дронове трябва да става много по-бързо, това е технологична революция. Може с много по-малко средства да постигаме сериозни способности. Ще наваксаме пропуснатото. Големите проекти са много важни - самолети, кораби и бойни машини на пехотата, но те са много скъпи", коментира още Радев по време на посещението в Тюлбе“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня