Правим всичко възможно, за да бъде защитен живота на българските граждани, заяви Главчев
Обсъдихме мерки за потенциални рискове, които в момента не са факт. Правим всичко възможно, за да бъде защитен живота на българските граждани. Това обяви премиерът Димитър Главчев след Съвета по сигурността във връзка с ескалацията на напрежението в Близкия изток.

Той обяви, че са обсъдени мерките, които да се предприемат във връзка кризата в Близкия изток. 

Актуална заплаха към момента няма, категоричен е премиерът. 

Атанас Илков: Няма данни, свързани с нарушаването на сигурността у нас, взели сме мерки

Служебният министър на вътрешните работи отново отбеляза, че към момента няма получени данни, свързани с нарушаването на сигурността у нас. 

Припомняме, че председател на Съвета е премиерът Главчев, членове са служебните министри на вътрешните работи Атанас Илков, на отбраната Атанас Запрянов, на външните работи Иван Кондов, на финансите Людмила Петкова, както и на електронното управление Валентин Мундров.

В Съвета по сигурността участват още председателят на Държавна агенция "Национална сигурност", председателят на Държавна агенция "Разузнаване", директорът на Служба "Военно разузнаване", началникът на Националната служба за охрана.

Президентът Радев свиква КСНС заради нарастващото напрежение в Близкия изток

В петък държавният глава Румен Радев свиква от 10:00 ч. в президентската институция извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). 

Иран снощи изстреля десетки ракети по Израел в отговор на убийството на лидерите на ливанската групировка „Хизбула“ и палестинската „Хамас“, което е втората подобна атака за последните шест месеца, съобщи Франс прес.

С полет от Ливан вчера се прибраха 80 наши сънародници, ден преди това бяха евакуирани 89 българи. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня