/ Dariknews.bg, архив
Шофьорите, на които предстои пътуване през високопланинските проходи, да не тръгват с летни гуми, защото в планините вали сняг, предупреждават от Агенцията "Пътна инфраструктура".
 
Затвориха Троянския проход за автомобили над 12 тона

От агенцията отново апелират шофьорите да не тръгват с неподготвени автомобили и да карат внимателно. Въпреки отправените предупреждения от последните два дни има шофьори, които не се съобразяват с метеорологичната прогноза и с поведението си на пътя застрашават и затрудняват безопасното пътуване на всички останали, и възпрепятстват работата на пътноподдържащите фирми, се посочва в съобщението.
 
Първи сняг в планините около Кюстендил

Проходите, на които се очакват снеговалежи, са Петрохан, Троянски, Шипка, Републиката, Ришки, Айтоски, Котленски, Дюлински, Твърдишки, Обзорски, Печинско, Вратник, Превала, Предел, Рожен и Пампорово.
 
Какво време ни очаква в неделя?

Пътноподдържащите дружества имат дежурни екипи и са готови да реагират веднага и да обработят настилките, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.
 
От пресцентъра на Пътната агенция съобщават също, че е ограничено движението за всички видове моторни средства през прохода Петрохан, от село Гинци до село Бързия. В участъка са паднали дървета от натрупания по тях мокър сняг. Обходният маршрут е през Искърското дефиле. Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост.