Министър-председателят акад. Николай Денков и министри от кабинета ще представят днес мерките, които държавата предприема за безпроблемното начало на учебната година, съобщиха от правителството.

Брифингът ще се състои в сградата на Министерския съвет след края на редовното правителствено заседание, чието началото е насрочено за 10:00 часа.

Дневният ред на заседанието включва обсъждане на изменения в решението на Министерския съвет от 2023 г., с което се утвърждават таксите за кандидатстване и за обучение в държавните висши училища за учебната 2023/2024 година.

Кабинетът предстои да обсъди още доклад за касовото изпълнение на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2023 г., както и допълнителни трансфери по бюджетите на Министерския съвет и Столичната община за тази година.

Проект на постановление за приемане на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания в БНТ и БНР за предстоящите на 29 октомври местни избори, също е част от дневния ред на заседанието.