Министерския съвет
Министерския съвет / БТА
Правителството ще проведе от 10:00 часа редовното си седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Част от дневния ред предвижда кабинетът да обсъди проект на постановление за изплащане на стипендии и на еднократно финансово подпомагане по програмата за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2023 г. 

Приемането на Годишен доклад за състоянието и развитието на земеделието за 2023 г., както и План за 2023 – 2024 г. за изпълнение на Националната стратегия за активен живот на възрастните хора също са част от дневния ред на заседанието. 

Очаква се Министерският съвет да обсъди още увеличение на акционерното участие на държавата в капитала на „София Тех Парк“ за покриване на оперативните разходи на суперкомпютъра и за разходи по дейностите за надграждането му. 

Правителството ще разгледа още проект на постановление за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2023 г.

В дневния ред на правителството заседание са предвидени и обсъждане на промени в три закона – Закон за адвокатурата, Наказателния кодекс и Закона за МВР. 
Иван Лазаров/БТА