Кирил Петков ПП Христо Иванов
Кирил Петков ПП Христо Иванов / Снимка: Георги Димитров
Министерският съвет на партия ГЕРБ избра тези машини. Не Мадуро, а Борисов избра тези машини. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в отговор на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че искат машините да са от САЩ, а не от Венецуела.

И постави ултиматум на "хартиената коалиция": Ако се изтегли изцяло законопроектът, още днес "Продължаваме промяната" ще се върнат в пленарната зала, заяви още Петков, като нарече поправките "среднощни безумия". 

Борисов: Няма да се откажем от хартиения вот, не искаме машините на Мадуро, а на САЩ

Съпредседателят на "Демократична България" пък предложи Временна комисия, която да се занимае изцяло с темата за поправки в Изборния кодекс със срок от един месец, а не една нощ. По думите му това е произвело "взрив". Искаме да върнем процесът в релси, в който да се върне нормално, това не е Вермахтският процес, това не са лидерски раздумки, за да се разбираме на крак. След като г-жа Нинова обявява това за приоритет, нека да има структуриран процес. Нека да направим среднощни комисии като нощен градски транспорт, иронизира Христо Иванов.

"Този въпрос не е важният за българите. В момента нямаме дори бюджет. Залагат се възможности за злоупотреби от 2 до 4 през нощта. Ако подкрепят, нека има истински дебат, ще дойдат и граждански организации. Ето - имаме реално предложение", изтъкна още Кирил Петков.

По-късно стана ясно, че „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще се срещнат с представители на над 30 неправителствени организации, които имат експертиза и позиция във връзка с демократичните стандарти за провеждане на честни избори.