/ БТА
От "Продължаваме Промяната" излязоха с позиция по повод замесването на името на България със събитията с Кримския мост. 

„Не сме съгласни с всяването на страх и паника от страна на Кремъл и замесване на името на България със събитията, свързани с Кримския мост", коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков.

"Призоваваме българските служби и служебното правителство веднага да проверят този случай и да отхвърлят инсинуациите на Кремъл за българска връзка с това събитие. Времето е от значение“, допълни Петков. 

Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) съобщи днес, че е започнала проверка по повод разпространената информация, че товарният автомобил, предизвикал експлозия на Кримския мост на 8 октомври, е преминал през територията на страната ни. 

За БТА говорителят на служебния кабинет Антон Кутев заяви, че служебното правителство е изискало информация от службите по темата. „Проверки се правят и от ДАНС, и от МВР. Какви ще бъдат резултатите, предстои да видим“, посочи Кутев. 

Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин, цитиран от световните агенции, каза, че камионът, взривен на Кримския мост, е минал по маршрут, включващ България.