Служебното правителство извършва проверки и е изискало информация от службите по темата с камиона, който се взриви на Кримския мост. Това заяви говорителят на кабинета Антон Кутев пред БТА.

Кремъл: Камионът бомба за Кримския мост е тръгнал от България

В неделя председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин заяви, че е установен маршрута на камиона - България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарския район.

„Проверки се правят и от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), и от МВР. Какви ще бъдат резултатите, предстои да видим“, посочи Кутев. 

В позиция рано тази сутрин от БСП настояха президентът Румен Радев спешно да възложи на българските служби разследване на случая с камиона, тръгнал от Бургас.

Какво е значението на Кримския мост за Русия

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също коментира казуса. Според него не става дума за "българска следа". Този камион се е движил през пет държави, маса време. Ясно е, че взривът не е натоварен тук, защото не може да мине границите, ще се самовзриви някъде, каза Бойко Борисов и добави, че във време на война всеки гледа да изхвърли напрежението навън.