/ БГНЕС
Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ внесе декларация за осъждане на продължаващата война на Руската федерация срещу Украйна и на политическите репресии на режима на Владимир Путин, довели до смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални, и за решения за ускорени реформи в сектор сигурност и енергетика в Република България, които да елиминират влиянието на Руската федерация у нас. Tова съобщават от пресцентъра на ПП-ДБ.

ПГ на ПП-ДБ предлага:

-      Народното събрание да се солидаризира с ЕП и потвърждава определението на Руската федерация като държава, подкрепяща тероризма.

-      Да се осъжда категорично политически мотивираните репресии срещу Алексей Навални, довели до неговата смърт.

-      Започва целенасочено усилие за привеждане на българското законодателство в съответствие с европейските и международни санкционни режими срещу Руската федерация с цел ефективното им прилагане на българска територия.

-      Да прилага опита на партньорите от Европейския съюз в санкционирането на имущество и активи на Руската федерация в юрисдикцията на Република България и използването им за нуждите на възстановяването на Украйна от войната.