Над 50 пияни шофьори са засечени по пътищата в първата нощ от новата година. Клиент на дискотека в София блъсна шестима души с колата си. Двама от тях са приети в болница. Над 10 тежки катастрофи с ранени са станали в първите часове на 2020-та, предаде NOVA.

Над 200 сигнала в денонощие в празничните дни се получават в Координационния център за безопасно движение. Те са за катастрофи и за проблеми по пътищата. В първата нощ от новата година основна причина за инциденти е употребата на алкохол. В два от случаите шофьорите са били с почти по два промила алкохол в кръвта.

Сигнал за поредна катастрофа с пиян шофьор в празничната нощ постъпва в координационния център малко след 6 часа сутринта. „Възникна един инцидент в столично заведение. Имаше спречкване между охраната и посетители на заведението”, каза инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция”.

Бременна жена в болница след тежка катастрофа в Хасково

След като клиентите били изгонени, един от тях се качил пиян в автомобила си. „Удря двама човека от охраната и още четирима души, които са били пред заведението”, каза още Близнаков.

Двама са пострадали по-сериозно и са настанени с контузии в Пирогов. Живеещите в района са притеснени. „Един цял квартал тук не може да спи. Има разни сбивания, много силна музика”, коментира Марияна Терзиева.

Катастрофите, в първия ден от 2020-та, повечето от които предизвикани от пияни шофьори, са близо двайсет.

Сигнал за масово сбиване в Симитли на Нова година с кмета и сина му

„Например, на територията на Община Хисаря, водач на 23 години, седнал зад волана с 1,82 на хиляда концентрация алкохол в кръвта и се е преобърнал извън пътя”, коментира Лъчезар Близнаков.

Няколко човека пострадаха при инцидент тази сутрин в центъра на София

За да не се стига до още инциденти, от „Пътна полиция” са предприели мерки. „Екипите са разположени на места, създадена е организацията за регулиране на движението, за да не се образуват колони от автомобил”, заяви Близнаков.

През целия ден е засилен и контролът за пияни шофьори и превишена скорост. А линейки на Спешна помощ са реагирали на близо 500 сигнала в новогодишната нощ.

Петима пияни са били настанени в токсикологията, а побоите са седем на брой.
NOVA