Потушиха пожара в тютюневите складове в Пловдив, четири сгради изгоряха
Потушиха пожара в тютюневите складове в Пловдив, четири сгради изгоряха / БГНЕС

"Потушен е пожарът в бившите тютюневи складове в Пловдив, изгоряха четири сгради", съобщи за БТА Цвятко Дешев, говорител на пожарната.

Пожарът, в който изгоряха бившите тютюневи складове на Пловдив, е бил потушен около 03.00 часа през нощта, съобщиха за Дарик от пожарната. Ситуацията е нормализирана. На място са няколко екипа огнеборци, има и служители на реда, като районът остава отцепен.

Изгоряха тютюневи складове в Пловдив (СНИМКИ)

До последно живущите наблизо наблюдаваха обстановката, притеснени огнената стихия да не засегне домовете им. Електрозахранването вече е възстановено.

Вчера следобед целият наличен ресурс на пловдивската противопожарна служба беше мобилизиран в гасенето на пожара, възникнал в една от емблемите на града - бившите тютюневи складове.

По думите на Дешев такъв огромен пожар не е имало в Пловдив от времето, когато изгоря завод "Ален мак".

Сигналът за горяща покривна конструкция е получен малко преди 15.00 часа. Седем екипа огнеборци се опитваха да се справят с огнената стихия. На място бяха 30 пожарникари и два екипа на полицията.

Няма данни за пострадали.

Пожарникарите работеха от двете страни на складовете. Районът беше задимен, носеха се сажди и силна миризма. Щетите са значителни.

Все още не са изяснени причините за възникването на огнената стихия. Предположенията са за запален огън от клошари или умишлен палеж.