/ БГНЕС, архив
Четирима остават в "Пирогов", още 12 души лежат в "Св. Анна"
Пострадалите в катастрофите на "Тракия" се възстановяват бавно
94175
Пострадалите в катастрофите на "Тракия" се възстановяват бавно
  • Пострадалите в катастрофите на "Тракия" се възстановяват бавно
24 души, пострадали от катастрофите на магистрала "Тракия" вчера, продължават да лежат в столични лечебни заведения. Четирима от тях са с опасност за живота. Най-тежко е състоянието на 80-годишна жена, която бе оперирана вчера по спешност в "Пирогов".
 
Над 30 души пострадаха вчера при серия от три тежки пътни инцидента на автомагистрала „Тракия”. Вследствие на намалена видимост в района на Ихтиман катастрофираха над 40 автомобила.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЕЛЕТО НА АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“

Ранените бяха транспортирани с 14 линейки на столичната Спешна помощ. Към момента те са настанени в различни болници в София.

Десетки ранени при три верижни катастрофи на автомагистрала Тракия.
БГНЕС

Над 30 са ранените на "Тракия", има с опасност за живота (СНИМКИ/ВИДЕО)

Четирима души остават в "Пирогов" след катастрофата на магистрала "Тракия" вчера, като жена на 80 години е с опасност за живота. Тя е настанена на командно дишане в Клиниката по интензивно лечение в болницата.
 
Най-малкият пациент, който е двегодишно дете, се очаква да бъде изписан утре. 16-годишната му майка също остава в болницата, но като негов придружител, съобщиха медици от лечебното заведение тази сутрин.

Десетки ранени при три верижни катастрофи на автомагистрала Тракия.
БГНЕС

Общо 7 души са постъпили в "Пирогов" след катастрофата, като трима вече са освободени.

За няколко часа шефът на АПИ смени тезите какво е причинило катастрофите на "Тракия"
 
12 души, пострадали при серията от катастрофи, продължават да са под наблюдение в столичната болница "Св. Анна", трима са с опасност за живота, съобщи тази сутрин изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков. Петима от пострадалите предстои да бъдат оперирани, а двете деца от сръбски произход, които вчера бяха приети, вече са изписани и транспортирани към родината си.
 
Пациенти в критично състояние в болницата няма. Някои от пациентите обаче създавали административни затруднения, допълни Близнаков, и уточни, че един от тях е мъжът, който вчера бе приет с тежка неврологична симптоматика.
 
"Той е опериран и има подобрение, раздвижил е крайниците. Все още има неврологична симптоматика, но е по-добре. Той е неосигурен. шофьорът, който е карал колата е непълнолетен, 16-годишен", обясни д-р Близнаков.

Какви са причините за тежките катастрофи на магистрала "Тракия"?

Двама души са прекарали нощта в Клиниката по травматология на болница "Царица Йонна - ИСУЛ", съобщиха за Дарик от лечебното заведение. От "Токуда" допълниха, че още двама пострадали остават в травматологията при тях. Четиримата, приети в "Софиямед", също продължават своето лечение, информираха от пресцентъра на болницата.