Пирогов сграда
Пирогов сграда / БГНЕС
Пострадали при катастрофата край Своге още са с опасност за живота
98639
Пострадали при катастрофата край Своге още са с опасност за живота
  • Пострадали при катастрофата край Своге още са с опасност за живота
Има подобрение в общото състояние на най-тежко пострадалите при катастрофата край Своге тази събота. Три жени, които се лекуват в "Пирогов" обаче остават с опасност за живота.Към момента общо 13 души, ранени при трагичния инцидент, се лекуват в столични болници, тъй като 62-годишна жена бе изписана от Военномедицинска академия. Останалите 10 души са в стабилно състояние. Шестима пострадали при пътното произшествие са настанени в "Пирогов".

Оцеляла от фаталния автобус: Под щастлива звезда ли съм родена или нещо ме пази?

"Трите жени, които са в реанимация на апаратна вентилация, все още са с опасност за живота, макар и една идея да се вижда, че се подобрява общото им състояние. Все още са интубирани. Предстои днес да се направят контролни рентгенови снимки и евентуално скенери, с които да се прецени дали има нужда да стоят тези гръдни дренове, които евакуират хематомите от гръдните клетки и след това ще се прецени евентуално дали трябва вече да бъдат извадени или трябва да стоят още", каза Балтов.

Шофьорът на автобуса убиец остава под домашен арест

Той посочи, че вчера е била оперирана пострадала, която е имала фрактури на бедрото и таза. Интервенцията е била успешна, уточни шефът на "Пирогов". Жената също е в реанимацията на лечебното заведение, като е контактна и адекватна.

Предстои да бъде направена гръбначна стабилизация на друга пострадала при катастрофата, която е контактна и адекватна.

При шестата пациентка, пострадала при катастрофата и настанена в Пирогов, за която първоначално се знаело, че има лицево-челюстна травма, се оказало, че има и фрактури на шийните прешлени. Това е усложнило процеса по отношение на това дали жената ще бъде оперирана веднага или ще се изчака определено време. Жената е контактна и адекватна, а консилиум ще уточни какво ще бъде поведението и ако тя няма да бъде оперирана, ще бъде изписана до края на седмицата.