/ iStock/Getty Images
През следващото денонощие ще остане предимно облачно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

На много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд и сняг, почти без валежи ще остане в крайните северозападни райони. На изток валежите ще са от дъжд.

Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър и по проходите ще има условия за навявания и преспи. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, а максималните: 0-5 градуса, малко по-високи - по Черноморието.

Синоптиците предупреждават за опасно време в страната

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен изток-североизточен вятър, по високите части вятърът ще е от югоизток. По проходите ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 0 градуса, на 2000 метра минус 6 градуса.

До минус 11 градуса паднаха температурите в планините у нас

През следващите дни температурите ще са по-ниски от обичайните; ще са с малък дневен ход: преобладаващите минимални ще са между минус 3 и 2 градуса, максималните - най-често между 0 и 5 градуса; по Черноморието - с 2-3 градуса по-високи.

Ще бъде предимно облачно, с валежи, в повечето райони - от сняг. Значителни ще са през нощта срещу вторник и във вторник в Централна България, особено в южните райони. В сряда валежите ще са предимно слаби и на места, главно в Източна България и в планините. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до умерен; в Източна България във вторник вятърът временно ще е от североизток, през повечето дни ще бъде умерен.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
 
БТА/НИМХ