Най-ниските минимални температури, измерени тази сутрин в страната, са на връх Мусала - минус 11 градуса, в Драгоман и на Черни връх - минус 10 градуса. Това съобщават синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Температури от минус 6 градуса са измерени тази сутрин в София, на връх Ботев и на връх Мургаш.

В Рожен и във Видин са били отчетени сутринта температури от минус 5 градуса, информират метеоролозите.

Ще ни поднесе ли изненади времето следващите дни

Днес ще е предимно слънчево. На места в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав ще има мъгли. След обяд от запад ще се увеличава високата облачност, а до вечерта - ще се вплътни и снижи. Ще духа слаб до умерен южен вятър и с него температурите ще започнат да се повишават. Максималните ще са от 3-4 градуса в районите с по-трайни мъгли, до 12-13 градуса на места в Източна България и северно от планините, където южният вятър ще е по-силен. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, предимно средна и висока ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен и силен югозападен вятър и с него температурите ще се повишат. Максималната на 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.
БТА