/ iStock/Getty Images
От посолството на Русия в България излязоха с официална позиция във връзка с направен по-рано днес коментар от Външното ни министерство за ракетния удар по жилищен блок в Украйна. 

"Абсолютно осъждаме ужасяващите атаки на Русия срещу гражданската инфраструктура в Украйна, които отнеха живота на много хора в Днепър и на други места. България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ", се посочваше в позиция на МВнР, публикувана в Туитър. 

МВнР: Осъждаме атаките на Русия срещу гражданската инфраструктура в Украйна

"На 14 януари т.г. съветник на администрацията на украинския президент А.Арестович открито заяви, че част от блока в град Днепропетровск се е срутила поради попадането на свалената от украинската ПВО ракета. С оглед на това спекулациите за виновността на Русия в гибелта на мирните жители смятаме за откровено подвеждащи и нямащи нищо общо с реалността", посочиха от руското посолство у нас. 

"За пореден път бихме искали да подчертаем, че руските военни не нанасят удари срещу жилищни сгради и социална инфраструктура на Украйна, за разлика от използващите терористични методи ВСУ, които продължават да избиват целенасочено собственото население и да водят страната си към пълно унищожение", допълниха от ведомството на официалната си страница във фейсбук.