Политически скандал след бомбата в магазина за парфюми
Политически скандал след бомбата в магазина за парфюми / netinfo

Политически скандал се завихри след бомбения взрив в центъра на Хасково.

В коментар относно евентуалните причини за случилото се Димитър Шалапатов директно нападна местната управа и конкретно кметът Георги Иванов и областната управителка Райна Йовчева.

Според общинския съветник и председател на Тракийското дружество повод за бомбата е последното му гласуване против новия бюджет в местния парламент. Той призова прокуратурата да си свърши работата и да извади наяве нерегламентираните контакти на кмета и областната управителка с престъпници.

Пред Дарик радио кметът Георги Иванов нарече нападките: "поредна инсинуация". "През изминалите години почти няма нещо, в което да не са ме обвинявали, очаквам в следващите месеци да ме обвинят и за наркотрафик. Такива изказвания се случват винаги в предизборна година и много хора ги е страх да не се кандидатирам отново".

Председателят на Общинския съвет Димитър Велев нарече бомбата в центъра на Хасково отвратителна и окачестви случилото се като тероризъм.

Самоделното взривно устройство бе задействано около 4,25 часа тази сутрин пред магазин за парфюмерия и козметика, намиращ се на метри от централното джамийско настоятелство.

От взривната вълна са изпочупени витрини и на съседни магазини, пострадали няма. Екип на ДОТИ София събра материали от мястото на атентата, но единствените данни от там засега са, че бомбата е малка и най- вероятно е за сплашване.