Полицията разкри убиеца на германския турист
Полицията разкри убиеца на германския турист / DarikNews.bg, архив
Полицията разкри убиеца на германския турист
56123
Полицията разкри убиеца на германския турист
  • Полицията разкри убиеца на германския турист

34-годишен германец е задържан за убийството на своя 48-годишен сънародник в Бургас. Трупът на мъжа беше открит в ранните часове на 29 август с множество прободни рани

34-годишният германец, заедно с жертвата Хенри Шенберг и тяхна 45-годишна приятелка пристигнали в Бургас на почивка и се регистрирали в центъра на града. Тримата се познавали отпреди, когато посещавали заедно клиника за лечение на алкохолизъм в своята страна.

След няколко големи скандала между тях, Шенберг си купил нож за самозащита, но другите двама му го взели и скрили. В нощта на убийството тримата пили в няколко заведения на Северния плаж. Жената се прибрала в наетата от тях квартира.

Хенри Шенберг влязъл в кабинка за преобличане на плажа. Убиецът го последвал, намушкал го няколко пъти с нож и избягал, но след малко се върнал, за да открадне кредитната му карта. Хенри пълзял полумъртъв по алеята, в опит да намери помощ.

Тогава неговият приятел полудял от яд и го довършил с още няколко удара с ножа. Според полицията всички улики и доказателства категорично сочат, че извършителят на убийството е 34-годишният германец.

Други новини от Бургас