Полицията пази Маджо заради опасност от покушение
Полицията пази Маджо заради опасност от покушение / netinfo

Със засилено полицейско присъствие в съдебната зала по делото за убийството на Бай Миле се яви като свидетел Младен Михалев - Маджо. Tой бе с лична охрана и бронежилетка заради възможно покушение срещу него.

Официалното съобщение на МВР е, че при тях е постъпило искане от заместник-министъра на правосъдието Димитър Бонгалов за съдействие от националната полиция на съдебните заседания на 16, 17 и 18 май, поради опасност от физическо премахване на свидетел.

ОТ МВР уточняват, че всички въпроси относно това какво е наложило тази засилена охрана, какви служители са били използвани за обезпечаване на реда и сигурността в Съдебната палата, не са от компетенцията на вътрешното министерство.

Министърът на вътрешните работи е разпоредил проверка във връзка с оплакването на фотографа на вестник “Експрес”, че е бил бит от полицаи по време на заседанието. В официалната информация на министъра се казва, че ще бъде безкомпромисен срещу посегателствата на журналисти и полицаите ще бъдат наказани по най-строгия начин, предвиден в закона.

Проверката ще приключи в средата на следващата седмица.

Маджо се появи в съда с тричасово закъснение. Цялата съдебна охрана на палатата бе вдигната на крак от рано и на самия вход на съдебната зала се проверяваше всеки с ръчен скенер. До всяка колона и пейка на палатата имаше гардове от частната охрана на Михалев или цивилни полицаи от службите.

Самият Михалев влезе в съдебната зала през страничния вход, откъм коридора на съдиите, и така избегна срещата с медиите. След разпита излезе пак оттам.