/ БГНЕС
Петима полицаи пристигнаха в НДК около 13,00 ч. по анонимен сигнал, че някой е нахлул в Зала 3, където в момента тече вписването на клубове за паралелния изборен конгрес. По-рано днес от Българския футболен съюз излязоха с позиция, в която апелираха държавните органи да вземат отношение към казуса. Най-вероятно именно от футболната ни централа е постъпил анонимният сигнал.

БФС конгрес
БГНЕС

"Получихме анонимен сигнал на 112. Процедурата трябва да се спази, описват се нещата. По-късно ще разберем от кого идва. В момента се провежда Конгрес и ние сме съсредоточени върху него. Все още не знаем за сигнала - има си процедура, която трябва да се спази. Нямаме идея за какво е подаден сигналът, не сме обвинени в нищо", заяви Стилиян Петров.

Сутринта Димитър Бербатов, неговият екип и клубовете, които го подкрепят, се опитваха да влязат в сградата на НДК, но вратите се оказаха заключени. С тях имаше и фенове на ЦСКА, които подкрепят Бербатов. Стана ясно, че Бербатов ще се опита да проведе паралелен конгрес, след като БФС отмени редовния.

БФС конгрес
БГНЕС

В НДК се появи и спортният министър Радостин Василев."Не знам какво ще се случи, с моя заповед комисия от ММС днес ще удостовери какво се случва в НДК, защото информациите са противоречиви, никой не знае какво се случва. Аз проверих залите, всички зали са празни, ще излезем с доклад", обяви спортният министър Радостин Василев, който дойде лично да провери какво се случва в НДК, където днес трябваше да се проведе конгрес на БФС.

"Държавата не знае какво се случва тук. Тъй като това е спортна федерация, лично дойдох да се убедя коя зала е пълна, кои са тук. Зала 3 е празна, много столове са наредени. Аз съм тук просто да удостоверя едни факти, които са от голямо значение. Не мога да взимам страна, аз съм контролиращ орган. Не знам дали има опасност да бъде отнет лиценза на БФС, законът ще каже. Министърът няма право да се меси, не съм длъжен", допълни Василев.

БГНЕС