Младен Маринов Ивайло Иванов
Младен Маринов Ивайло Иванов / БГНЕС
Вътрешният министър Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов ще наблюдават учение във Варна
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов ще наблюдават учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия във Варна.

Ежегодно съвместно учебно занятие ще проведат служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“-МВР и на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

За поредна година е в ход акцията на МВР „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя”

Основната цел на учението е подобряване на координацията и повишаване на подготовката за реакция на структурите, имащи отговорности за реагиране при авиационни произшествия. Участие в занятието ще вземат и съставни части от Единната спасителна система – МВР, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на отбраната, Министерство на здравеопазването, Община Варна, БЧК и др.

След спецакция: Задържаха мъж за разпространение на високорискови наркотици (СНИМКИ)

По предварителен сценарий екипите ще разиграват издирване, спасяване и евакуация на хора и изграждане на полеви център за оказване на първа медицинска помощ и психологична подкрепа на пострадалите; гасене на пожар в гориста местност; издирване и спасяване в и под вода; ограничаване и събиране на разлято гориво и хидравлично масло в морето на плажната ивица на кв. „Аспарухово“ южно от центъра на град Варна.