Подготвят нов шеф на ВМА
Подготвят нов шеф на ВМА / БГНЕС, архив

Пенсионират началниците на Военномедицинската академия генерал-майор професор доктор Стоян Тонев и Националния военен университет "Васил Левски" бригаден генерал Цветан Харизанов.

Решението е взето на извънредно заседание на Съвета по отбрана днес, поради навършване на пределна възраст от Тонев и Харизанов за заемането на тези постове, съобщават от Министерството на отбраната.

Членовете на Съвета са се обединили около предложени кандидатури за назначаване на двете длъжности. Те са решили да се подготви проект на решение на Министерския съвет за предложение до президента за издаване на указ за назначаване на полковник доцент д-р Крум Кацаров за началник на Военномедицинската академия. В момента той е заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност.

За началник на Националния военен университет "Васил Левски"да бъде назначен аташето по отбраната на Република България в САЩ бригаден генерал Стефан Янев, считано от датата на изтичане на мандата му в САЩ, са решили още членовете на Съвета.