Навлязохме в детайли на всичките стъпки, взети от всички институции. Първият страх, който дойде, е че съм взел еднолично решение. През март има доклади - след това има три сериозни доклада от ДАНС, след това има Междуведомствена група в МВнР.  Цялата институционална машина е работила по този въпрос от дълго време. Единствената грешка, която може би допуснах, е комуникационното представяне на събитието - то трябваше да си излезе от институциите, които са работили по това нещо, а не да излезе грешната опорка, че аз съм взел еднолично решение. Хубавото е, че диалогът продължава. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков след среща с ПГ на БСП.

Нинова: Решението ни остава - ще преговаряме, ако ПП предложат друг премиер

"Най-важният фокус в България е икономическото състояние и антикорупционната тема. Цялото внимание на обществеността се фокусира върху изгонените служители на руското посолство", заяви Петков.

"Трябва да избегнем кризисна точка, която не е от чак толкова значение. Остават 43 служители на руското посолство - малко страни в Европа имат 43 служители в руските посолства", посочи той.

"Диалогът продължава, защото основните рискове са много по-големи, отколкото кои институции са работили и взели това решение за изгонването на руските дипломати. Няма правителство, при което информацията от докладите да не вземе такова решение", заяви Петков и допълни, че с БСП се върнали към важните теми за обществото.