/ БТА
"Ние не сме органът на разследване, но е важно да се знае, че трябва да обръщаме внимание на прокуратурата, че ние като общество, като изпълнителна власт, аз като министър-председател, очаквам действия в рамките на закона, но с реални резултати". Това заяви министър-председателят Кирил Петков в началото на редовното заседание на Министерския съвет. Преди това премиерът бе на разпит в прокуратурата.

"Нагледали сме се през всички тези години на общи коментари, на недовършени дела без осъдителни присъди. Очакваме резултати, очакваме справедливост, очакваме да няма човек над закона, независимо кой е той", заяви премиерът.

Той благодари на министъра на финансите, на Министерството на регионалното развитие и на МВР, че има отделени средства за пътя в Триград, който бе напълно разрушен от наводненията.

Премиерът каза, че утре е заседанието на Междуведомствената комисия към МС, в което ще бъдат дадени средствата за построяването на пътя. Петков посочи, че е имало процес на проектиране, на провеждане на обществени поръчки за избор на изпълнител и сега ще има средства.
БТА