Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков отговори на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от по-рано днес.

Борисов: В изказванията на ПП-ДБ виждам откровени неистини

Той заяви и какво му е казал ПР-ът на ПП Найо Тицин. "Найо ми каза да предам на Борисов да не се притеснява толкова много, че всъщност голяма част от бъдещето на това правителство да се случи, е когато имаме симетрия и във външните отношения, но и си говорим истината".

По думите му Найо е казал, че министъра на МВР е на ГЕРБ. "Така че няма смисъл да се правим, че не е", допълни Петков.

Найо е казал на Петков, че "когато си бил вече премиер, спокойно може да си външен министър, защото човекът, който държи най-важните дипломатически отношения е премиерът". По думите на Петков това, на което Найо най-много държи, са регулаторите и назначенията да попаднат на наистина независими хора.

"Найо ми каза, че има доверие на Мария Габриел и Николай Денков и Найо препоръча на мен и на Борисов да изчакаме, докато те дадат крайните си становища", заяви Петков.

По думите на Петков нито стотинка, освен заплатата му, няма като друг доход и може да го декларира.

Той отговори и на обвиненията в корупция, като заяви, че може да гарантира, че акад. Денков, Асен Василев и спорният министър по никакъв начин не са замесени в корупция. Според него по всички структури трябва да се борят с корупцията.

"Найо ми каза да кажа на Борисов да не се притеснява за спортния министър - човекът е чист, прави най-доброто, което може да се направи", добави Петков.

На въпрос как ПП-ДБ ще убедят ГЕРБ и ДПС, че акад. Николай Денков има качества за външен министър Петков заяви, че въпросът е относно това дали качествата на Мария Габриел като външен министър, ще бъдат подходящи и за премиер. "Аз лично вярвам, че ще бъдат добри качествата ѝ като премиер, но в едно съм сигурен - когато сте бил премиер и сте седял с всички премиери в Европа, вие не само сте вече на нивото на най-висшата дипломация, вие наистина можете да се справяте с всякакви проблеми“. По думите му, когато те работят в тандем и в отбор, това вече „дава истинската сила на България“. Затова и Найо му е казал "Нека ги оставим да работят в тандем, а не да се опитваме да им се намесваме с някакви препоръки", допълни Петков.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня