/ netinfo
Петима души пострадаха при катастрофа на пътя Ахелой – Поморие. Това съобщиха от полицията в Бургас за „Дарик“. Лек автомобил с пловдивска регистрация, управляван от украински гражданин, застигнал и се блъснал в ремаркето на камион-влекач. Пострадалите са настанени в болница.
 
Инцидентът станал около 12:40 ч. днес. Говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева обясни, че виновникът за катастрофата е 21-годишен украински гражданин, който също е пострадал.
 
„Лек автомобил с пловдивска регистрация, управляван от 21-годишен украински гражданин, постоянно пребиваващ в България, застига и се блъска в ремаркето на камион-влекач, пътуващ в посока Поморие“, каза Рандева.

Един човек загина, а четирима са ранени при тежка катастрофа край Варна
 
В катастрофата са пострадали общо петима души, които са настанени в болница в Бургас.
 
В леката кола са били две момичета и три момчета. Петимата са в болница, като момичетата са настанени в реанимация, а трите момчета са в различни други отделения на Бургаската болница“, допълни говорителят на полицията в Бургас.

Полицията изготви нова пътна карта с най-опасните пътищата в България
 
Не е ясно какво е моментното състояние на двете момичета и трите момчета. От болницата отказват да коментират дали има опасност за живота на някой от пострадалите. Очаква се утре да бъде съобщено състоянието на петимата души.
 
Временно беше ограничено движението в посока Бургас.