/ БГНЕС
Мъж загина, а други четирима пострадаха тежко при катастрофа край село Старо Оряхово.
 
Сигнал за инцидента между Бургас и Варна е получен около 12:00 ч.
 
Сблъсъкът е станал между два автомобила, единият от които с бургаска, а другият с украинска регистрация. В болница са настанени две деца, бременна жена и един мъж.

Какви са санкциите за шофьорите нарушители в съседните ни страни?
 
Ирена Петричева от пресцентъра на полицията във Варна съобщи пред Дарик, че в завой челно са се сблъскали две коли - с бургаска и украинска регистрация.
 
„Малко преди 12:00 ч. е постъпил сигналът при нас за челен сблъсък между кола с бургаска регистрация и друга с украинска регистрация. Челен сблъсък между два автомобила. Много са смачкани колите. Извикана е специализирана техника на гражданска защита, рязани са колите. Пет души са закарани в болница. Бременна жена, две деца, водачът от украинската кола и шофьорът от българската кола, който е бил сам“, обясни Петричева.

Полицията изготви нова пътна карта с най-опасните пътищата в България
 
Веднага след инцидента петимата пострадали са били откарани във варненската болница „Св. Анна”, където няколко часа по-късно един от мъжете е починал.
 
Говорителят на болницата Диана Желева обясни, че състоянието на другите четирима пострадали е тежко:
 
Починал е в болницата шофьорът на българския автомобил. Другият шофьор е със счупено бедро и китка в отделението по ортопедия и травматология. Още един пострадал от катастрофата също е там. Дете е в детска хирургия в тежко състояние, а бременната жена е в реанимация“, обясни Желева.

Взимат ни книжката на пътя, ако имаме неплатена глоба
 
Движението по пътя след село Старо Оряхово се извършваше само в едната лента, но вече е възстановено.