Легендарната ни певица Петя Буюклиева даде откровено и емоционално интервю пред Мариян Станков-Мон Дьо в „Седмицата на NOVA“. Тя сподели най-хубавите си спомени и разкри кои са били най-тежките моменти в живота й.

Буюклиева е категорична, че дължи успеха си преди всичко на своя съпруг Тони Георгиев.

„Това между нас беше любов от пръв поглед. Той загърби собствената си кариера, защото решихме, че две звезди в една къща са много. Тони буквално посвети целия си живот на мен”, сподели поп-рок дивата.

Със сълзи на очи тя разказа и за най-големите загуби в живота си. За първи път с голямата болка се сблъсква, когато прави спонтанен аборт след голям концерт в Русия. Признава, че е имала само един ден, в който могла да се отдаде на мъката си, а след това трябвало отново да излезе на сцена за два големи концерта.
„Пеех и плачех, а публиката ме аплодираше бурно и всички казваха, че съм много добра актриса”, споделя Буюклиева.

Тя разкри, че е ходила при Ванга, за да я пита дали ще си има дете. „Ванга ме посрещна с усмивка в нейните незрящи очи“, спомни си тя. „Каза ми - „Ела, сега“. Кажи ми, майко Ванга, ще си имам ли детенце?“ А тя: „Сопри се! Много хубаво пееш, ке изпееш ли една песен за мен“ И след 3 месеца отидох при нея, каза ми да донеса свещ, тя я докосна, и каза да я запаля на Света Богородица“, разказа певицата.

„На наградите за уникален глас в Холивуд, когато ме наградиха – тогава вицепрезидент беше Ал Гор, не можеха да произнесат името ми Буюклиева. И казаха „Петя Буик Клинтън“, припомни с усмивка Петя Буюклиева.

„Много струва да си Петя Буюклиева, колко километри, колко време съм отделила в дворците за красота, часовете, минутите стават години.
Един живот, отдаден на това да ставам все по-добра. Цената, която платих, е че най-малко можех да имам повече свободно време за себе си, да имам още едно-две деца“.

Като най-тежкият момент в живота си тя определя денят, в който научава, че майка й е била блъсната от кола и е загинала. Виновничката за смъртта й е 17-годишно момиче. Въпреки огромната си болка, певицата успява да прости на младата шофьорка и възпира адвокатите си да поискат ефективна присъда.

Певицата си пожелава да продължава да пее, „независимо дали излизам с бастуна“.