Педагогически съвет ще решава за наказанията на учениците, унижили учителката си
Педагогически съвет ще решава за наказанията на учениците, унижили учителката си / DarikNews.bg, архив

"Моята роля в клипа" е темата на обясненията, които ще трябва да напишат и представят на извънредна родителска среща учениците от десети клас на Професионалната гимназия по механотехника и транспорт "Никола Вапцаров" в Стара Загора. От общо 20 души в паралелката, 11 са участвали в клипа, който те сами заснеха и публикуваха в интернет. Видеото, което възмути обществеността, показва как част от тях се гаврят с учителката си по английски език.

Извънредна родителска среща ще се проведе на 25 април от 18.30 ч. Присъстващите ще се запознаят със становището на Комисията по противообществени прояви към училището, ще бъдат изслушани родителите в качеството на защитници на децата си.

Ученици пуснаха в интернет как се гаврят с учителката си (ВИДЕО)

Със свое отношение по случая ще се произнесе и Общинската комисия за борба с противообществени прояви, в която има психолози.

Два дни по-късно - на 27 април, ще се свика педагогически съвет, на който ще станат ясни и наказанията за учениците. Днес следобед те бяха изслушани отново на съвет, каза директорът на гимназията Лидия Иванова. Необходимо е да се спазят всички изисквания и срокове и заради това днес нямаше как да сме готови с наказанията, обясни тя.

Учениците изразили съжаление за стореното, а по-рано през деня дори подарили цветя на засегнатата преподавателка. Това, което са сторили обаче, не може да се размине така, ще трябва да понесат своите последствия, категорична е Иванова.

За да не се допускат подобни прояви, училището ще актуализира Правилника за вътрешния ред - всички ученици вече ще изключват мобилните си телефони и ще ги оставят на катедрата пред учителите, до приключването на учебния час.