Партията на Кунева за свикване на Велико народно събрание и против мажоритарен вот
Партията на Кунева за свикване на Велико народно събрание и против мажоритарен вот / БГНЕС
Партията на Кунева за свикване на Велико народно събрание и против мажоритарен вот
91264
Партията на Кунева за свикване на Велико народно събрание и против мажоритарен вот
  • Партията на Кунева за свикване на Велико народно събрание и против мажоритарен вот

"Движение България на гражданите" няма да участва в правителство в рамките на този парламент. Това обяви лидерът на партията Меглена Кунева по време на заседание на Националния съвет на ДБГ. Кунева обясни, че партията взема решителен курс "против" популизма и "за" радикална нормалност.

Без ГЕРБ не може да се състави правителство в този парламент, смята Кунева

"Движение България на гражданите" се обяви „за" свикване на Велико народно събрание, което да се занимае и с промените в Конституцията, рестартиране на системата, както намаляване броя на депутатите.

"Категоричното ни мнение, което ние ще дискутираме с нашите колеги от Реформаторския блок още утре, е, че ние в такова правителство нямаме никакво основание да участваме. Смятаме, че ако ГЕРБ подкрепят такова правителство, тогава може да се мисли за съставянето на подобно в рамките на този парламент, но без участие на политици от Движение България на гражданите в ново правителство в рамките на този парламент", каза Кунева.

Кунева: Ще работя за това при евентуални предсрочни избори РБ да влезе в парламента

Относно референдума, тя обясни, че мажоритарният вот така, както в момента той е разбиран или по думите й "по-скоро неразбиран", не е техният избор.

Найден Зеленогорски съобщи, че ще предложи на Председателския съвет на Народното събрание да се намали ваканцията на депутатите по Коледа и да стане колкото на останалите работещи, за да се работи максимално дълго по законодателните задачи на парламента.