/ БГНЕС
Парламентът одобри бюджетите на министерствата за 2018 г.
Парламентът одобри бюджетите за 2018 г. на Министерството на околната среда и водите, на Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на младежта и спорта и Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
 
Не беше прието нито едно от предложенията на опозицията по бюджетите на министерствата.
 
Депутатите продължават с второто четене на текстовете от законопроекта за държавния бюджет за 2018 г.
 
Среднощно заседание на НС заради Бюджет 2018, депутатите продължават и днес

За политика за подготовка и провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. са предвидени 3 300 000 лева в бюджета на ресорното министерство. За политика в областта на устойчивото развитие на туризма са отделени 16 707 100 лв., която ще се реализира с две програми на Министерството на туризма - "Подобряване на политиките и регулациите в сектора на туризма" и "Развитие на националната туристическа реклама и международно сътрудничество в областта на туризма".
 
В бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията са предвидени 175 млн. лева за "БДЖ Пътнически превози" и 17 562 000 лева субсидия за "Български пощи" ЕАД.
 
Какво записаха депутатите в държавния бюджет за 2018-а?

В бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите са отделени 17 млн. лева за извършване на обществена услуга за защита от вредното въздействие на водите, възложена на "Напоителни системи" ЕАД.
 

БГНЕС


НС одобри разходи от над 1 млрд. лева за военното министерство за 2018 г.

Междувременно парламентът удължи днешния си пленарен ден до приемане на Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2018 г. на второ четене. Това стана по предложение на Данаил Кирилов от ГЕРБ. Вчера депутатите три пъти удължаваха работния си ден и останаха да дебатират до малките часове след полунощ.