Парламентът отново отхвърли искане за създаване на комисия по случая „Лясковец”
Парламентът отново отхвърли искане за създаване на комисия по случая „Лясковец” / снимка: БГНЕС, архив

Предложение на ГЕРБ в програмата за работа на НС да влезе точка за създаване на комисия за проверка на полицейската операция в Лясковец отново не бе прието от народните представители, предаде БГНЕС.

В началото на пленарния ден Красимир Ципов от ГЕРБ поиска прегласуване на предложението, което през миналата сряда отново бе отхвърлено от депутатите.

„Приключи проверката, извършена от МВР и има страшно много детайли, които не станаха ясни на българското общество”, мотивира искането си за ново гласуване Ципов. От опозицията не са доволни, че отговорността за акцията е поета от служители на ниски нива и не е станало ясно как е планирана и реализирана полицейската операция, която завърши по трагичен начин.

Само чрез създаване на анкетна комисия българското общество ще получи отговори на всички интересуващи го въпроси по операцията в Лясковец, подчерта Ципов. Едва 72 депутати подкрепиха искането на ГЕРБ, 80 души гласуваха „против”, а 16 се въздържаха.

На работа днес дойде и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който по традиция се прибра в стаята си веднага, след като се регистрира за днешното пленарно заседание. Борисов отказа всякакъв коментар във връзка с вчерашното изслушване на Йордан Бонев, който обяви, че лидерът на ГЕРБ е „капарирал” 12 000 лева, за да има нахлуване в сградата на Народното събрание, за което е бил готов да плати 500 000 лева.