/ БГНЕС
Днес ще се проведе първото заседание на Народното събрание след ваканцията, която депутатите си гласуваха за предизборната кампания за местния вот.

Първа точка в заседанието ще бъде депутатите да гласуват заявлението за напускане на лидера на партия Атака Волен Сидеров. В предизборната кампания по време на пресконференция той подписа оставката си като народен представител, след което я депозира в деловодството на парламента. Сидеров призова и кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки да го последва. Законът дава възможност на подалия заявление за напускане на НС да го оттегли. До момента това не се е случило.

Напрежение пред „Арена Армеец“: Волен Сидеров иска да влезе вътре (СНИМКИ/ВИДЕО)

Сидеров беше кандидат за кмет на София, но на първия тур на изборите получи 6 244 гласа, или общо 1.44% от вота в столицата. С този резултат той отпадна от изборната битка за кметския стол в града.

БНТ няма да допуска Волен Сидеров до ефир, докато не се извини писмено (Видео)

За първи път след предизборната ваканция ще заседават и Комисията по регионална политика и Комисията по икономическа политика и туризъм. Теми на обсъждане и в двете комисии ще са текстове от Закона за корпоративното подоходно облагане.
БГНЕС